Kazáncsere

Cégünk egyik fő tevékenysége gázkazánok cseréje.

Jogosultak vagyunk egyszerűsített gázkészülék csere elvégzésére, adminisztrációjára, amennyiben annak jogszabályi feltételei fennállnak.

Egyszerűsített készülékcseréről akkor beszélhetünk, ha a fogyasztói gázvezetékben nem történik változás, csupán a gázfogyasztó készülék (kazán) kerül cserére.

Legtöbb esetben, a korábbi atmoszférikus vagy turbós kazánok cseréjénél szükséges az égéstermék elvezető, vagyis a kémény cseréje, újra „bélelése”. A korábban ALU csővel bélelt kémények nem felelnek meg az új kondenzációs kazánoknak.

Abban az esetben, ha a meglevő fogyasztói vezetéken, vagyis a házon, lakáson belüli gázvezetéken is változtatni kell, már „készülékcsere” a jogszabály szerinti megnevezés. Megszűnnek fogyasztók (pl. gázkonvektorok helyett központi fűtést alakítunk ki), vagy a korábbitól eltérő helyre kerül az új készülék. Ebben az esetben gáz tervező mérnök bevonására van szükség.

Önnek nincs feladata az adminisztrációval, mi végezzük a gázművek (készülék bejelentés) és a katasztrófavédelem (kémény) felé a szükséges bejelentési feladatokat.

Minden új fűtőberendezés esetén, amely fűtési hálózatra csatlakozik, szükséges minősített villanyszerelő bevonása, aki EPH csomópontot tud kialakítani és erről EPH nyilatkozatot adhat ki, valamint életvédelmi relé felszerelése is előírás a készülék beüzemelését megelőzően. Ez utóbbi is villanyszerelési munka.

A felsorolt tevékenységek mindegyikében tudunk segíteni, de igény szerint együttműködünk az Ön által ismert, megszokott partnerekkel is.

Aki még apróbb részleteket szeretne tudni, olvassa el részletesebb blogbejegyzésünket.